הכבד אחרי על תאוות האדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי משהו שאני חשבתי עליו ורציתי לדעת אם הוא נכון הרב זמיר אמר שאין אדם שמת וחצי תאוותו בידו. והוא גם אמר שהחלק בגוף שאחראי על התאווה הוא הכבד. ומה שאני חשבתי עליו זה שהכבד הוא האבר היחיד שצומח חזרה אם חותכים ממנו. כך גם התאוות של האדם תמיד יצמחו לא משנה מה יעשה. אפשר שתענו לי אם זה נכון

תשובה

שלום

רעיונך יפה מאד, ומסתבר שיש בו מן האמת. לכל אדם יש את יכולתו וכוחו לחדש רעיונות בתנאי שלא יסתרו את המקובל מרבותינו ואת ההלכה .