כיצד ניתן להבחין בין רצון שלי לרצון השם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, איך אני יכול להבדיל ברגע מסויים החיים שלי בין רצון הבורא לבין רצון משלי עם יכולת לבחור באופן עצמאי?

תשובה

הרצון האישי שלך כל הזמן קיים וכל הזמן פועל. אך התוצאה של המעשים אינה קשורה לרצון שלך מהם. אלא יעשו לפי רצון הבורא. באופן כללי האדם מתנהל ללא רגעי בחירה חריגים זאת אומרת שהוא נכנס למצב מסוים שזה דרגה רוחנית(שהרי הבחירה היא ביראת השמים וממנה נגזר מצבו של האדם) ובה הוא פועל וממנה תלוי כל מצבו הגשמי והרוחני .

אך מדי פעם אדם ניצב בלי ידיעתו ולפעמים עם ידיעה ברגעי מבחן עיקריים. שהם בעצם צומת דרכים שיכולה לשנות את כל חייו ובבחירתו הוא קובע האם עולה בדרגה רוחנית ומימלא משתנים כל חייו בגשמיות וברוחניות לטובה. או שחלילה בחר לרע ואז הוריד את דרגתו וגם המצב הכללי משתנה לרעה. אבל בין המצבים האלה המצב הוא סך הכל סטטי . אפילו שכל רגע האדם בוחר ומשנה אך זה סך הכל באותה הדרגה. (הדברים ארוכים וספרים שלמים נכתבו עליהם ורק הוזכר תמצית של תמצית בנושא זה).