האם חובה להשתמש בשני השמות שנתנו לאדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי המלא הוא טל יונה וכל בני משפחתי וחברותי(אני בת 14) קוראים לי אך ורק בשם טל. האם יש ענין שיקראו לי בשני השמות? אני רוצה לציין שנוח לי שקוראים לי רק בשם הראשון, אך אם זה נגד ההלכה אבקש לדעת! תודה

תשובה

נגד ההלכה זה לא. אך במקומות שמתייחסים לענין השמות כתוב שרצוי שיקראו לאדם בכל שמותיו.

אם אין הדבר אפשרי בדרך קבע, ניתן לקבוע פעם בשבוע וכדומה שאחד מבני המשפחה יזכיר את שמך המלא.