מדוע היה לבתיה בת פרעה שם יהודי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, תודה עבור תשובתך בענין מקור השם משה. שאלה נוספת לגבי מקור השם בתיה - בת פרעה. למה יש לה שם ישראלי?

תשובה

לכל אורך הפרשה בתיה מוזכרת כבת פרעה בלא שם כיוון שזה מה שהיתה בפועל ונוגע לסיפור, אך היא התגיירה וירידתה לנילוס היתה לצורך טבילת גירות ,ומאז נקראה בתיה (להוציא ולבטל את שמה כבת פרעה עובד האלילים).