עבירות ביום החופה נמחלים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש אומרים שביום חתונת האדם נמחלים כל עוונותיו, אז כיצד הדבר שיש כאלה שסיפרו על חויות של מוות קליני, בהם ראו שמוזכרים להם חטאי ילדות. אם אכן העוונות נמחלים אז כיצד זה שעדיין אנו נותנים עליהם דין ןחשבון? בתודה, רינת.

תשובה

ישנם כמה הסברים בדבר ונזכיר אחד מהם: אין הכוונה שישנה מחילה לגמרי על החטאים כאילו כלל לא חטא,דבר זה לא קיים באף מקרה.

אלא אם כן האדם עושה תשובה אז נעקר החטא לגמרי כאילו לא היה. המחילה המדוברת כאן היא,נקיון מלכלוך העבירה הגורמת לאדם להיות אטום ומרוחק מהבורא, וזה כיוון שהאדם ביום חופתו זוכה להשלים את צורת האדם שלו ונעשה אדם שלם ביחד עם אשתו(וכן היא עמו),היחס שלו למציאות חייו הקודמים משתנה וזה כעין דף חדש שנפתח לו מכאן ואילך. כי הרי כעת הוא אדם גבוה ומושלם וזכאי ליחס חדש.