אכזבה ממין העובר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ! אני בתחילת ההריון ה7 יש לי 2 בנים ו4 בנות שיהיו בריאים אך בהריון הנוכחי נודע לי שיש לי בת ונורא התאכזבתי. וכמה ימים אני בוכה אני לא מבינה מפני שבראש שלי אני אומרת שתיהיה לי רק בריאה. ואני לא יודעת איך לשנות את ההרגשה מפני שהלב אומר לי אכזבה ואני נורא דואגדת לעתיד איך אני משנה את ההרגשה הזאת. אם אפשר לעזור לי. בברכה ואודה לתשובה מהירה

תשובה

שלום אור

תסיחי דעת ממחשבות אלו, ותתחילי לומר לבעלך ולמשפחה כמה את שמחה בזה ,במיוחד שזה בת תמצאי את המעלות שיש בזה,ואפילו אם בהתחלה את לא תרגישי שאת מאמינה במה שאת אומרת לאט לאט זה ישפיע.

באופן כללי ,לא ברור מנין נובעת גישה זו,וכמובן שפעמים כל אחד יש לו רצונות מסוימים,אך אין כל סיבה ח"ו להעדיף מה יולד ,הרי איננו יודעים כלל מה נועד לנו ,ולמה מטרתנו להגיע כדי שנדע מה יותר טוב לנו ממה, אלא הדברים האלו הם בבחינת הנסתרות להשם אלוקינו,ונודה לו על האושר הגדול שבכל זכות ללידת ילד בריא בגופו ונפשו.