איך אפשר לשמור העניים בדור שלנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כבחור צעיר בן 16 איך אני אמור להתגבר על ענין שמירת העיניים ובמיוחד בדור הזה ריבונו של עולם איך אפשר???????????????תודה מראש

תשובה

החכמים יודעים שלבוץ לא נכנסים,אחרי שנכנסים זה באמת קשה לצאת. לכן תמיד חשוב להמעיט בנסיון ,ולמצוא את הדרכים שלא יגרמו לנו בכלל להכנס לנסיון.

צריך ללמוד כל יום תורה אפילו זמן מועט כי משפיעה על האדם ושומרת אותו כפי שאמרו בגמרא שהשם אמר בראתי צר הרע בראתי לו תורה תבלין. נוסף אפשר להתפלל כל אחד על הנסיונות שלו,שלא נבוא לידי נסיון. והחשוב ביותר להסיח את הדעת אפילו אם נכשל בראיה אסורה לא להתעסק עם זה הרבה,עד ימי הבגרות ,שאז הזמן לתקן והיצר פוחת בנושאים אלו.