איך לגלות את היעוד שלי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך כל אדם יכול לגלות מה יעודו בעולם הזה. מבלי לנסות את מזלו וכוחו בהשקעות ועבודות חסרות תוכן עד שאולי במקרה יעלה על זה לבד.. ואפילו לא ישים לב לזה

תשובה

כיוון שלכל אדם יש כמה וכמה יעודים ,ופעמים שמוספים מטרות נוספות במהלך החיים, מעבר ליעוד המשותף לכולנו כבני אדם, הדבר לא מתגלה לאדם ,ורק מתי מעט מהאנשים זוכים לדעת מה בדיוק מטרת ביאתם לעולם,על רוב האנשים מוטל לקיים את התורה ומימלא יובלו איש איש למטרתו ,ומה בכך שלא ידע ביוק מה מטרת בואו, הרי הבורא מכוון את האדם כאשר עושה את המוטל עליו לעבר יעודו.

בנושא תיקון המידות ,ישנה אפשרות לגלות,וזה אם אדם חש משיכה חזקה,או פיתוי גדול לפגם מסוים,בצורה חריגה מהנסיון הטבעי,ידע שעליו לתקן באופן אישי מידה זו,וזה סיבת איותה אצלו בתוקף יותר גדול, וזה כמובן משתנה מאדם לאדם.