האם היה עולם לפני בריאת אדם הראשון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם היה עוד עולמות לפני אדם הראשון

תשובה

10) במדרש כותב שהקב"ה ברא עולמות והחריבם לפני שברא את העולם שבריאתו כתובה בספר בראשית. עם מדרש מבאר הרב ישראל ליפשיץ, מחבר פרוש ידוע "תפארת ישראל" על המשניות, את תגליות המאובנים שלכאורה מוכיחים כי העולם הוא קדמון הרבה לפני הששת אלפי שנה שהיהדות טוענת לגילו של העולם.

הוא כותב כי אלו פשוט שרידים מהעולמות שהיו קיימים לפני העולם הנוכחי. זה לא ההסבר היחיד לתגליות המדע ביחס למספר שנות קיומו של העולם, אך די בכך להרגיע את אלו מבנינו שזקוקים להרגעה בנוגע לתשובות היהדות בתגליות המבוססות יותר והמבוססות לרוב פחות שעומדות כאילו בסתירה לאמונה היהודית.