מה עושים בעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם ידוע לנו מהו השכר הכ"כ גדול שזוכים לו אנשים בגן עדן? מה פירוש נהנים מזיו השכינה? כי בכל זאת מדובר בחיי נצח ומה עושים שם כ"כ הרבה זמן? וגם שמעתי שכתוב בזוהר שאפילו אדם שיהיה צדיק כמו משה רבינו אינו פטור מגיהנום.. האם זה נכון? או שיש יוצאים מן הכלל?

תשובה

אנו לא יודעים איך זה נראה בפועל ,כיון שבגופנו הגשמי כמעט ואיננו יכולים לתפוש קירבה אלוקית מהי,אך כל מי שחווה פעם תענוג בלימוד תורה או בתפילה יודע נאמנה שזהוי חויה והרגשה שהאדם מתפלל שלא תפסק לעולם.

נצח אין הכונה הרבה מאד זמן עד אין סוף,אלא זה מציאות שאינה כלל במצב של זמן,הכל הוא מציאות של יש קיימת כל הזמן ,אין לנו תפיסה ברורה ,אבל כמו עוד הרבה ענינים שאנחנו לא מבינים אך קיימים,ולמשל סוף היקום מהו?