כיצד ניתן להוכיח את קיומו של אלוקים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כיצד ניתן להוכיח בימינו את קיומו של הבורא שכלית ולא ע"י אמונה עיוורת?

תשובה

אין חילוק בין ימינו לשאר זמנים ,ולהפך עם התקדמות הגילוים המדעיים , עומד האדם מול בריאה נפלאה יותר נשגבה מתפיסת שכלו ביודעו שכל ימי חיי אנוש מאז היות האדם עד סוף העולם לא יספיקו להבין מציאות מורכבת ומסודרת זו שנקראת "עולם".

ישנם הרבה הוכחות חלקם מובאים באתר וחלקם לא, אך כל מי ששכל בקודקודו וענוה בלבו נושא עינים למרום מביט בכוכבים ושואל מי? למה? ומתי? מי עשה את כל זה? למה עשה את כל זה? מתי עשה את כל זה?