האם מותר ללמוד קבלה?:}

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני בחורה דתי`ה שמתחזקת בתקופה האחרונה ע"י התחברות לחסידות בעיקר. רציתי לדעת אם מותר לי ללמוד זוהר.. אני מאוד מאוד מאוד מאוד רוצה.....

תשובה

לגבי עצם לימוד תורה לאישה,אשה מחויבת בתלמוד תורה רק דברים הנצרכים לה הן לקיום ההלכות הנוגעות אליה והן דברים שמחזקים את האמונה והמידות ויש לה צורך בזה לגבי לימוד הזוהר,אף אדם לא רצוי שילמד את תורת הנסתר בלא הכנה מתאימה קודם,כיון שההבנה תלויה מאד ממי שומעים, אם הוא מוסמך וכדומה , וכן במצב הטהרה והידע המוקדם של הלומד בתורה ובאמונה, וכיון שאדם שעדיין לא למד בצורה מעמיקה את תורת הנגלה לא יכול לכוון מי הוא מוסמך ,ולא יכול להגיע להבנה אמיתית בנסתר,

רצוי מאד שימשוך ידו מלימוד זה,הסכנה הגדולה בלימוד הנסתר היא עד כדי הגעה לכפירה רח"ל, וזה כיון שמדובר בדברים מאד דקים ביסודות האמונה ופירוש לא נכון יכול להביא לתפיסה מוטעית עד כדי כפירה גמורה,במיוחד שהיום השוק פרוץ מאד בנושא זה ,כי קשה לבדוק בדיוק מי יודע ומי לא,וכל אחד שרק מקרוב התחיל ללמוד ולהאמין חושב עצמו למבין הדבר מאד מסוכן,ישנם דרכים יותר טובות ולימודים יותר מועילים לאותה מטרה של התקדשות ורוחניות,כמו לימוד מחשבה,וחסידות ,תורה שבכתב וכדומה.