האם לגויים יש עולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום... גוי לאחר המוות...הוא מת או שיש גם לו עולם הבא...? ומה הוא...? והם ידעו מתי שהו שאנחנו היהודים העם הנבחר?

תשובה

על ישראל נאמר כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא,זאת אומרת שהוכן להם מקום ויעוד באותו עולם ,והאדם צריך לזכות את עצמו לאותו חלק,על גוי זה לא נאמר ,ומשמעות הדבר שאין מקומו מובטח,יש משמעות מהרבה מקומות שגוי העונה לתואר חסיד אומות העולם ,שקיים שבע מצוות בני נח,והייטב בחייו ג"כ יזכה בצורה פחותה ,אך ככלל השייכות לנצחיות היא ליהודים בלבד