כיצד מתגברים על התאווה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך מתגברים על התאווה על המחשבות ועל היצרים

תשובה

זהו אחד מנסיונות האדם ועליו להתמודד כמו עם כל סוגי הפיתוים שישנם סביבנו,אך התרופה היעילה ביותר היא לימוד התורה שמזככת את האדם הלומד ,וכפי שמעיד מי שברא את היצר הרע"בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין",כל עוד ישנה מלחמה עם היצר זה דרכה של מלחמה פעמים הוא מנצח פעמים אנחנו אך צריכה להיות מלחמה ,ולעולם לא כניעה,

לכל סוג פיתוי יש את דרכי התמודדות איתו הן בדרכי הטבע והן בדרכים רוחניות ולכן אין תשובה כוללת בנושא,תפילה גם היא צריכה להיות על נושאים אלו,וכפי שאנו מבקשים בסוף תפילת העמידה נצור לשוני מרע,אפשר להוסיף את נסיונות האישים שישמרנו אלוקים מזה ,וכמו שאנו מבקשים, אל תביאנו לידי נסיון.