בואו של משיח, מתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש יותר מידי דעות בנושא בואו של המשיח כל אחד אומר שהוא יבוא בדרך אחרת וגם יש שאומרים שהוא יבוא ממש בקרוב וחלק אומרים שיבא רק בשנת 6000 לבריאת העולם. היייתי מעוניין שתעשו סדר בעניין ותסבירו איך ומתי צריך לבוא המשיח והאם הוא באמת קרוב כל כך?

תשובה

אין אנו יודעים מתי הוא יגיע ,כיוון שהדבר תלוי אך ורק במעשינו כעם ,כאשר נהיה ראוים לגאולה מיד היא תגיע,מה שנוקבים במספר סוף שנת הששת האלפים ,כיון שבכמה מקומות רמוז שזה סוף עידן העולם כפי צורתו כיום,

וכיון שהגאולה ודאי תגיע רק זה שאלה של זמן וכמה חבלי משיח נעבור עד שתבוא ,זהו תאריך יעד סופי,ישנם זמנים שמסוגלים יותר לענין הגאולה כמו מוצאי שנת שמיטה מוצאי חג הפסח ועוד ,בימים אלו יותר קל לפעול ולעורר זכות שהבאת המשיח,מה יהיה בדיוק בזמן בואו קשה להאריך במסגרת הזאת,אך בכללות הכל יכירו באמונת ה ,ויעשו אגודה אחת לעשות רצון ה בלבב שלם.