מנין יודעים שאלוקים הוא טוב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מנין יודעים שאלוקים הוא טוב?

תשובה

התבוננות. זהו סוד הגילוי של טוב השם ,הבעיה בשטף חיי האדם וכוח ההרגל השולט בטבע אינו חש צורך לפתוח את עיניו להתבונן ביופי הבריאה ובהטבה לאדם הטמונה בה.

 לדוגמה שפע סוגי המאכלים הטעמים והצבעים הנועדים למשוך את לב האוכל ולענג אותו בשעת אכילתם. להתבונן יותר בפנימיות מדוע לקלמטינה מעטפת דקה וכתומה אבל לא אכילה,ולמלפפון עטיפה ירוקה ודקה הראויה לאכילה. וכך עוד ועוד ישנם ספרים שלמים שנכתבו לסייע לאדם להתבונן בטוב והיופי הנמצא בעולם שכל כולו נברא לטובת האדם ובשבילו.