גובה המחיצה בין גברים לנשים

  • כ"ה שבט התשע"ז

שאלה

כיצד צריכה להראות מחיצה המפרידה בין גברים לנשים בבית הכנסת (מידות, מלאה, שתי וערב וכו')? תודה

תשובה

שלום רב,

המחיצה שעושים בבית הכנסת כדי להפריד בין גברים לנשים צריכה להיות למעלה מגובה אדם, ויש להקפיד שלא יהיו בו נקבים גדולים שעל ידם יוכלו הגברים להכיר בצורת אישה העומדת בעזרת הנשים.

מקורות: יעויין במכתב של החזון איש זצ"ל בספר מעשה איש חלק ה' (עמודים קכד-קכה) ובשו"ת דברי יואל (חלק אורח חיים סימן י) ובספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק א' (סימן צב) וחלק הוספות ומילואים (עמוד נ) ובשו"ת באר משה חלק ד' (סימן קמז אות כט) ובשו"ת ציץ אליעזר חלק ז' (סימן ח) וחלק כ' (סימן ז) ובשו"ת משנה הלכות חלק ז' (סימן יב) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן קסב) ובשו"ת דברות אליהו חלק ז' (סימן כד שאלה ב). ועיין עוד בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' (סימן לט, וסימן מא-מג) וחלק ג' (סימן כג-כד) וחלק ד' (סימן כט-לב) ובשו"ת שרידי איש (מהדורת תשע"ו, חלק אורח חיים סימן ח).

בברכה,

הלל מאירס