אני גר בחול,מתי לעשות אזכרה,לפי זמן הארץ או בחול

  • כ"ה אב התשע"ו

שאלה

יום פטירתו של אבי בארץ הוא שמיני בספטמבר. יום הלויה בארץ הוא התשיעי בספטמבר. האם להדליק את נר הנשמה בשמיני או בתשיעי? ולהגיד קדיש באיזה יום? אני גר באמריקה. אז לפי הזמן בארץ או באמריקה? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

א. יום השנה נקבע אך ורק לפי התאריך העברי.

ב. בשנה הראשונה יום השנה הוא יום הקבורה לפי מנהג אשכנז. לפי מנהג ספרד. יום השנה הוא יום הפטירה ללא קשר לקבורה, אף שדיני האבילות נוהגים עד מלאת שנה תמימה לקבורה.

מאחר והינך גר בארה"ב עליך לנהוג אבילות לפי התאריך בארה"ב.

בברכה