מנחה ערבית וספירת העומר

  • כ"ה ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, 1. אם אני מגיע לבית כנסת בדיוק כשמתחילה תפילת שמ"ע של מנחה / ערבית.. מה עדיף לעשות? להתחיל עם כולם תפילת עמידה ואחכ להשלים את ההתחלה, או להתפלל מההתחלה לבד? 2. עדיף להגיד את ספירת העומר בתוך תפילת ערבית? או ישר אחרי התפילה? 3. אם עדיף בתוך התפילה, אז המקום הנכון זה אחרי מזמור שיר למעלות? תודה, רועי

תשובה

שלום וברכה

1. לדעתי עדיף להתחיל מההתחלה ולהתפלל קצת יותר מהר כדי להספיק לסיים את תפילת העמידה לפני תחילת חזרת הש"ץ.

2. לאחר התפילה.

3. ברוב הקהילות אומרים את ספירת העומר לאחר עלינו ויש קהילות שסופרות את העומר לפני אמירת עלינו, תנהג כפי שנהגו בדרך כלל בבית הכנסת שלך.