סליחות לבנות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום וברכה, האם נשים חייבות בסליחות? במידה וכן באזה שעה ביום עלי להגיד? שנית, בטעות נדלק לי האור בחדר בשבת, מתג החשמל מאחורי הכרית. האם לסגור או להשאיר דלוק. בפעם האחרונה שנדלק בטעות כיבתי מחשש שאחיי יחשבו שהדלקתי אור. מה עושים.?

תשובה

שלום וברכה

נשים לא חייבות בסליחות.

אם רוצות לומר סליחות רשאיות.

כאשר אומרים סליחות ביחיד, אין אומרים יג´ מידות, ועל כן יכולים לומר סליחו  בכל עת ביום או בלילה.

אולם הזמן הראוי ביותר לומר סליחות הוא לאחר חצות הלילה, לפני הנץ.

אסור לכבות את האור בשבת.

בהצלחה - בנימין שמואלי

נ.ב. האם חזרו אילייך בשר לקמיע וכו´?