האם ניתן לבצע ביעור חמץ בעזרת תזקיק לא כשר?

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, בעוונותי הרבים רכשתי משקה אלכוהולי, שהוא תזקיק משמן אניס, בשם סמבוקה מחברת "ברברו", ומיוצר באיטליה, שמודפס עליו "לא כשר". תהיתי אם אוכל להשתמש בו בתור נוזל שיעזור לביעור החמץ? בנוסף תהיתי מה יכול לעכב את הכשרות במשקה זה ומי אחרי לציין שהוא לא כשר?

תשובה

שלום וברכה

מותר להתשמש בו כחומר ניקוי, לא לכלי אכילה.

לא מכיר את העניין ולא יודע למה המוצר לא כשר ומי שם את המדבקה.