מצות שמורה

  • ב' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב האם בליל הסדר חייב שיהיה מצות שמורות או שאפשר מצות רגילות ? האם מותר לחמם בשבת על פלטה מרק שכבר מוכן ? האם מותר להניח סיר עם מכסה או שזה נקרא להטמין? מותר בשבת לטבול עוגיה וכו' בתה או במשקה אחר חם? האם נשים חייבות בקבלת שבת? אם אין לי תפילה קבועה ואני מתפללת לפי איך שיוצא לי או שחרית או מנחה זה בסדר או שאני צריכה שתהיה תפילה קבועה? כי לא תמיד אני יכולה להתפלל רק בוקר או רק בצהרים.. ואם בשישי לא התפללתי שחרית ולא מנחה ועשיתי ערבית האם זה נחשב שלא התפללתי באותו יום כי זה כבר יום שבת ? אם שנחשב לאותו יום

תשובה

שלום וברכה

באכילת המצות חובה בליל פסח חובה לאכול רק מצה שמורה.

מותר להניח סיר עם מכסה.

אסור לחמם על פלטה מרק בשבת. ניתן להניח על פחלטה קרה מרק המבושל כל צרכו ולאחר מכן השעון שבת יפעיל מעצמו את הפלטה.

מותר לטבול עוגיה בקפה חם ולאשכנזים ראוי להחמיר עם הקפה חם.

נישם לא חייבות להתפלל תפילת קבלת שבת.

יכולה להתפלל בכל יום תפילה אחרת.

הרבה מהפוסקים מחשיבים לעניין תפילה אחת בכל יום מהקימה ועד השינה.