מצת מצווה לליל הסדר

  • ב' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב,מה עניין מצת מצווה שנאפית לאחר חצות היום בערב פסח?האם לטרוח ולהשיג כאלו מצות ? או שמספיק מצות שנאפו קודם לכן? הלשון של הרב עובדיה זצ"ל בחזון עובדיה בעמוד קסז לא ברורה לי ,רשום לכתחילה ואז בדיעבד.כיצד לנהוג הלכה למעשה?תודה.

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן תנח - אפייה בערב פסח

א. מנהג ישראל שאין לשין ואופים את מצת המצוה שיוצאים בה בליל פסח אלא בערב פסח אחר חצות היום, שהוא זמן הקרבת הפסח, מפני שהמצה הוקשה לפסח, שנאמר "צלי אש ומצות", וכיון שהפסח אינו נשחט אלא משש שעות ולמעלה, שנאמר "ושחטו אותו כל קהל עדת ישראל בין הערבים", אף המצה כן. ומכל מקום אין זה אלא לכתחלה ולמצוה מן המובחר, אבל בדיעבד יוצאים ידי חובה גם במצה שנאפית קודם ערב פסח. ולכן אם נאפית אפי' כמה ימים לפני הפסח יוצאים בה ידי חובה.