שתיית ארבע כוסות בפסח לאישה הרה

  • כ"ה אדר ב' התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני נמצאת כרגע בשבוע 27 להריוני. מתחילת ההריון ועד חודש חמישי סבלתי מהקאות יתר ואושפזתי ללא הפסקה. כעת ב"ה אני מצליחה לאכול ולשתות ללא עזרת תרופות למיניהן אך איני מסוגלת לשתות משקאות אחרים מעבר למים. שתיית ארבע כוסות בפסח (יין/ מיץ ענבים) וכל דבר שאינו מים- יגרום לי לבחילות נוראיות (ואפילו להקאות בו במקום). האם אני חייבת בשתיית ארבע כוסות במצבי? תודה רבה וערב טוב.

תשובה

שלום וברכה

אם באמת לא תוכלי לשתות את ארבעת הכוסות, אין לך לשתות.

אולם בעז"ה ישנם עוד 3 שבועות עד לליל הסדר ובעז"ה מצבך ישתפר ואילך ונקווה שתוכלי לשתות את הכוסות.