ביעור חמץ בדירה משותפת

  • י"ד אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני גרה בדירה שכורה עם שותפה באותו החדר. בחג הפסח עצמו ובחול המועד לא אהיה בדירה, אך בחודש שלפני אני מתכוונת לישון בחדרי. קראתי בהלכה עפי מרן הרב עובדיה יוסף זצוקל שבמצב כזה צריך לעשות ביעור חמץ בחדר. לשותפה שלי יש חמץ בחדר השייך לה והיא גם לא תהיה בפסח, לטענתה אין לה מקום אחר בדירה לאחסן אותו. יש טענה נוספת שהועלתה שניתן למכור את כל הדירה לגוי ובכך נהיה פטורות מבדיקת חמץ. שאלתי היא: 1. האם ניתן לנקוט בפעולה הנ"ל של מכירה לגוי? 2. אם לא מה עלי לעשות במקרה כזה ? (יש לציין שזהו חדר משותף אבל לכל אחת יש אזור נפרד בחדר והחמץ מאוחסן באזור הנפרד שלה) בברכה

תשובה

שלום וברכה

אם אינכן מתכוונות להיות בפסח בדירה זו, ראוי שתמכרו את הדירה על כל התכולה וכך תעשו הכל על הצד הטוב ביותר.