האם יש חיוב ללבוש כיפה

  • ח' אייר התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום.
אני סטודנט באוניברסיטת קולומביה שומר שבת, קם כל בוקר להתפלל במניין, התחלתי לחבוש כיפה, וחלה הידרדרות באופן אישי ורוחני האם זה כל כך נורא ללכת בלי כיפה???

תשובה

שלום רב, חי מניו יורק
א. ראה בקיצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן ב סעיף טו) שכתב, שאף על פי שהעיקר להלכה שאין חובה מעיקר הדין ללכת עם כיפה, אלא מדובר במידת חסידות, מכל מקום בזמן הזה יש להחמיר בזה יותר, כי כיסוי הראש מעיד על שייכותו למחנה שומרי תורה ומצוות, ולא להיפך ח''ו. ולכן כל מי שהוא ירא שמים צריך להזהר לכסות את ראשו כשהולך ברשות הרבים, שיהיה היכר בין עובד אלקים לאשר לא עבדו, ויש בזה יותר ממידת חסידות, והכיפה שעל ראשו של אדם ירא שמים היא לסמל ולמופת, שהוא שייך למחנה הדתי, ומורא שמים עליו. ומי שהולך בגילוי ראש אדרבה יש בו משום מראית העין, שיחשדוהו שהוא אדם חפשי פורק עול מלכות שמים מעליו.
ב. כל האמור מדובר שלא בשעת תפילה ואמירת ברכות, כי כשמתפללים ומברכים יש חיוב מעיקר הדין ללבוש כיפה, היות ואסור להזכיר שם ה' בראש מגולה (שלחן ערוך אורח חיים סימן צא סעיף ג).
חזק ואמץ, ובהצלחה רבה!