בן אדם לחברו והשחתה

  • ח' אייר התשע"ו

שאלה

היי,
אני לומד בבית ספר בפלטבוש, אנחנו ישראלים אבל גרים כאן כמה שנים, אבל אני לא מסתדר עם מישהו בבית הספר. אז ילד עשה עליי פוזות והוא קטן ממני נראה לי בשנה הוא רב איתי מכות ניצח ונכנעתי אחרי זה קמתי עליו וניצחתי אותו והוא נכנע בכל מקרה הוא התחיל עם הפוזות שלו בסוף המורה ניסתה לעצור ולהפריד והכניסה אותי לכיתה האם אני חייב לבקש ממנו סליחה? שאלה שנייה שהייתי בבית ספר הקודם לפני בר מצווה עשיתי חור בשולחם המורה תפס אותי נראה לי הלשין עליי ואני לא זוכר שחייבו את ההורים שלי לשלם או לתקן או אמרו להם האם אני צריך לכפר על זה? ואיך? זה קרה נראה לי לפני 4 שנים או יותר או פחות אז מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה
א. אם הוא הקדים להכותך ואתה הכית אותו כדי שלא יכה אותך, אין בזה חטא.
ב. גזל ממון או היזק שנעשה לפני בר מצוה, מעיקר הדין אין חיוב לשלם.

והנני בברכה