מתנות לאביונים ומשלוח מנות למי שתחת הוריו

  • י' אדר ב' התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב ! שאלתי היא די דחופה אשמח שתענו לי בהקדם. ברוך ה' אני בת כ15 ואני כמובן מתגוררת עם הורי ותחת חסותם לגבי השאלה שאני מתכוונת לשאול אז יש לי דמי כיס משלי. שאלתי היא האם אני חייבת במתנות לאביונים ? והאם אני חייבת במשלוח מנות ? בד"כ במשלוחי מנות לפעמים אני שליחה אבל הכסף בו קונים את המוצרים הוא לא מכספי האישי. תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

את חייבת גם במתנות לאביונים וגם במשלוח מנות. כל בת ישראל מגיל 12 וכל בן ישראל מגיל 13 חייבים במשלוח מנות ובמתנות לאביונים.

תבקשי מההורים שיתנו לך את המוצרים במתנה לתתם לחברותייך כדי שתוכלי לתת משלוח מנות ללא שתצטרכי לקנות מכספך.

בהצלחה,