במה מתבטא לימוד תורה? ומשלוח מנות בצבא

  • ה' אדר ב' התשע"ו

שאלה

אני כל הזמן שומע בשיעורים ומרבנים על החשיבות של לימוד התורה שמסוגל נגד יצר הרע, וטוב לנשמה וכו׳ אל במה מתבטא לימוד תורה? איך לומדים תורה לחייל בצבא לצורך העניין אין לי חברותא או חברים ששומרים תורה ומצוות.. עכשיו כדי להתחיל ללמוד תורה זה פשוט לקרוא את הפשט? באיזה צורה יש לעשות זאת? ועוד כיצד ניתן לבצע את מצוות פורים משתה, משלוח מנות וכו׳ בצבא? תודה רבה על ההתיחסות

תשובה

שלום וברכה

גם חייל בצבא חובה ללמוד תורה בכל יום. אם אין לך חברותא תלמד לבד או בשיעור טלפוני. אציע ללמוד את הספר מחנה ישראל שחיבר החפץ חיים למי שנמצא בצבא, הספר נכתב למי שנמצא בצבא נכרי אולם רוב הספר נוגע גם בצה"ל.  נשמח מאוד לסייע לך יותר בהרחבה בעניין זה אם תרצה, נא לשלוחלנו מס' טלפון ונשוב איליך.

משלוח מנות מקיימים בצבא על ידי קניית שני מנות ונתינתם לחבר בצבא לא צריך לקנות משהו יקר, די בשוקולוד ושתיה או משהו דומה. כמו כן בוודאי יתנו לכם סעודת פורים בצבא כמו לחם ובשר וכדו'.