מיהו הדובר בספר בראשית?

  • כ"ה שבט התשע"ו

שאלה

שלום, הייתי שמח לדעת למה בתנ"ך הקב"ה מצויין כגוף שלישי. למה רשום "בראשית ברא ה' את השמיים..." ולא "אני בראתי את השמיים"? ובכלל מי מספר לנו את סיפור הבריאה? תודה על זמנך.

תשובה

שלום וברכה

הנה דברי הרמב"ן בראשית הקדמה

בראשית. משה רבינו כתב הספר הזה עם התורה כולה מפיו של הקדוש ברוך הוא והקרוב שכתב זה בהר סיני כי שם נא' לו עלה אלי ההרה והיה שם ואתנה לך את לוחות האבן והתורה והמצוה אשר כתבתי להורותם כי לוחות האבן יכלול הלוחות והמכתב כלומר עשרת הדברות והמצוה מספר המצות כולן עשה ולא תעשה א"כ התורה יכלול הספורים מתחילת בראשית כי הוא מורה אנשים בדרך בענין האמונה וברדתו מן ההר כתב מתחלת התורה עד סוף ספור המשכן וגמר התורה כתב בסוף שנת הארבעים כאשר אמר לקוח את ספר התורה הזה ושמתם אותו מצד ארון ברית ה' אלהיכם .....ועל כל פנים היה נכון שיכתוב בתחלת ספר בראשית וידבר אלהים אל משה את כל הדברים האלה לאמר.  ועיין שם שמאריך בדברים עוד.