מהו חלב נוכרי?

  • י"ד אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רציתי לשאול מהו בדיוק חלב נוכרי, הרבה מהאנשים שאני מכירה מקלים ראש בזה ,וחושבים שזה מותר ושאין בעצם איסור, אני אישית משתדלת מאוד לא לאכול את זה ,אבל הייתי שמחה לדעת מה מקור ההלכה ,ומהו האיסור למי שעובר עליה . תודה רבה אורטל

תשובה

שלום וברכה

בגמרא מבואר שחכמים אסרו את החלב שנחלב ע"י נכרי מבלי שהיהודי ראוה אותו בשעת החליבה מאחר ואנו חוששים שמא הגוי יערב בחלב גם חלב בהמה טמאה.

וכך גם נפסק בשולחן ערוך.

יש מהאחרונים שרצו לחדש שכיום שהממשלה מקפידה מאוד שלא לערב חלב בהמה טמאה, וכן אין כיום כמעט חלב בהמה טמאה, אין את האיסור הזה, אולם רוב הפוסקים סבורים שאין היתר לגזירת חכמים גם כיום שטעם האיסור אינו כיום, ועוד הם חולקים וסובירם שגם כיום יש לחשוש לעירוב חלב בהמה טמאה, ולהלכה יש להחמיר כדעת האוסרים.