שאור וחמץ

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

שלום וברכה 1)מה ההבדל בין שאור לחמץ? 2)בפרשת בא (יב , יז )- "ושמרתם את המצות", רשי מביא את דעת רבי יאשיה שגורס "את המיצות". מה זה מיצות? תודה תבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

בעבר היו לקוחים חתיכת בצק ונותנים לה להחמיץ מאוד והיא היתה מחמיצה בצקים אחרים במשום השמרים של זמנינו, חתיכת בצק זו מכונה "שאור".

מצוות הכוונה לכל המצוות של ה' שעלינו לקיימם במהירות ובזריזות ולא להשתהות.