שאלות על פרשת בראשית<>

  • ל' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום וברכה יש לי מספר שאלות על פרשת בראשית, 1. איפה נמצא ״עדן״ שדובר עליו 2. איפה נמצא ארץ ״החוילה״ 3. מה זה ״עץ החיים״ שהיה בגן עדן ?

תשובה

שלום וברכה,

ישנם פירושים שמסבירים שכל גן-עדן היתה במקום רוחני, שאינו חלק מהעולם המוכר לנו כיום. אך אנסה להשיב על דרך הפשט:

1. המיקום הגיאוגרפי של גן-עדן אינו ידוע לנו, מהסיבה ששניים מהנהרות שמוזכרים במקרא אינם ידועים לנו כיום (גיחון ופישון). אולם נראה ברור שגן-עדן לפני המבול היה מצוי באסיה.

2. ארץ החוילה היא ככל הנראה ארץ באפריקה, ויש המזהים אותה ליד אתיופיה.

3. עץ החיים היה עץ על-טבעי, שהאכילה ממנו היתה מאריכה את החיים עוד ועוד.

נא לראות גם:

בברכה,
דניאל בלס