ביוץ בימים הבטוחים

  • י' אייר התשע"ו

שאלה

שלום לכם אני בת 38 נשואה כשנה וגרה בקארקס בוונצואלה, זה דרום אמריקה ומנסה להכנס להריון כשנה ביום שני 23.5אני אמורה לטבול אם אספור שבעה ימים בטוחים אבל בבדיקת ביוץ מראה שהביוץ הוא היום זאת אומרת שאם אחכה ליום שני אפספס גם את הביוץ של החודש האם ניתן להקדים את הטבילה להיום? ספרתי שלושה ימים נקיים? אבקש תשובתך הדחופה אני בת 38 ואין לי ילדים וכבר שנה נשואה ומקווה במהרה להגשים מצוות פרו ורבו במיוחד שזה לא קל פה בוונצואלה כל העניין.
גבריאלה

תשובה

שלום וברכה גבריאלה
אי אפשר להקדים את הטבילה לפני תום שבעת נקיים. ניתן להיעזר בתרופות והנני ממליץ להתייעץ עם הרב משה שלזינגר מארגון פרי חיים ט. 0250001501 שהוא מומחה גדול ובקי בהלכה וברפואה.
והנני בברכה