טיסה בי"ז בתמוז

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בעוד כחודש בעז"ה אנט נטוס לארה"ב שאלתי היא האם מותר לטוס טיסה פנים ארצית בי"ז בתמוז וכן אנו נחזור בעז"ה בבין המצרים, מה הדין לגבי טיסה לארץ בזמן זה בתודה מראש

תשובה

טיסה לארץ ישראל, זוהי מצוה, ומותר לטוס גם בשלשת שבועות. טיסה פנים ארצית בארה"ב מותר באם יש צורך. ולא לשם בילוי. מכיון שיש ליזהר בימים אלו מלעשות דברים שיש בהם חשש סכנה, כמו טיסה.

בהצלחה - מנשה ישראל