אם אפשר להסתפר בראש חודש של עומר או ביום עצמאות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב יש לי שאלה לשאול אני מאנשים שבראש חודש של עומר או ביום עצמאות אפשר להתגלח אפשר גם להסתפר ת`שערות תודה

תשובה

שלום וברכה

אם כי בראש חודש יש היתר הלכתי מסויים, ביום העצמאות אין היתר הלכתי מוסכם לגלח. אלו המתגלחים בראש חודש עושים זה מכיון שלחשבונם יש ל"ג ימי אבילות אחרים מלבד ראש חודש, ולפי זה מותר גם להסתפר.

מאידך אי אלו שעדיין מגלחים ביום העצמאות בניגוד לדעת רוב ככל גדולי הדור שליט"א, עושים זאת מכיון שלדעתם החג [לדבריהם] דוחה את האבילות, וזה סימן אבילות להיכנס בו בזקן מגודל, אבל גם לדעתם אין היתר לתספורת מכיון שזה לא נראה כאבילות כל כך.

בהצלחה - מנשה ישראל