מותר לאכול מצה לפני ליל הסדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום בירצוני לשאול מספר שאלות: 1.באילו כלים יש לבשל אוכל לצהרים ביום שישי בכלים שהוכשרו לחג או בכלים של יום יום 2 האם ביום ראשון אפשר להדליק אש בגז באמצעות נר שמדליקים לפני כניסת שבת ואם כן האם אפשר להכין אוכל או שרק לחמם אוכל שהוכן מראש 3 במידה ואוכלים מצה לפני ליל הסדר צריך לברך ולומר שחינו או רק בליל הסדר

תשובה

שלום וברכה

עדיף לבשל רק דברים כשרים לפסח ורק בכלים שכשרים לפסח.

2. כן, ומותר לבשל אוכל בחג ואוכל אשר טריותו נשמרת עדיף לכתחילה לבשלו לפני שבת. אבל אם לא בישלו לפני החג, מותר לבשל גם בחג.

אין לאכול מצה לפני ליל הסדר, ואסור לאכול מצה בכל יום ערב פסח.

בברכה - בנימין שמואלי