האם מותר לקנות טלפון מחו״ל במחיר מוזל לעצמי במטרה להעבירו?

  • י' אב התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני גר בתאילנד ועלות המכשירים הסלולריים היא זולה משמעותית מהארץ, אני רוצה לקנות טלפון לאחי. במעבר במכס יש צורך להצהיר על קניות של מוצרים מעל 200 דולר כדי לשלם מס ( המכשיר עובר את הסכום הזה), השאלה היא האם אני יכול לקנות את הטלפון לעצמי, להשתמש בו ליום ולהציגו במכס כשלי, ולאחר מכן להעבירו לאחי?

תשובה

שלום וברכה
אם אמנם יהיה קניינך ממש ותשתמש בו לעצמך, מותר לך למוכרו אחר כך לאחיך.
והנני בברכה