שבת

האם ברכת המזון של סעודה שלישית מצטרפת להשלים מאה ברכות?

  • כ"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, מי שמברך ברכת המזון של סעודה שלישית בשבת אחרי צאת הכוכבים, האם ברכות אלו מצטרפות להשלים מניין מאה ברכות של שבת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ברכות אלו מצטרפות למניין מאה ברכות.

מקורות: אמנם דעת הגרש"ז אויערבאך זצ"ל בספר הליכות שלמה חלק א' (עמוד רעא סעיף כג) שבאופן כזה ברכת המזון אינה עולה להשלים את מניין מאה ברכות של שבת. וכ"כ בשו"ת תשובות והנהגות חלק ד' (סימן ס). אולם בשו"ת שבט הלוי חלק ה' (סימן כג) וכן בשו"ת יביע אומר חלק י' (חלק אורח חיים סימן ז) ובספרו טבעת המלך (עמודים מה-מו, ד"ה ודע) ובספרו חזון עובדיה שבת חלק ב' (עמודים שלט-שמ) סוברים, שהגם שכבר לילה, מכל מקום זה עדיין בתוך זמן תוספת שבת, וממילא ברכות אלו מצטרפות להשלים מניין מאה ברכות בשבת. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס