אכילת מצה שמורה

  • י"ג ניסן התשע"ה

שאלה

שלום האם אני יכולה לשקול לפני הסדר את המצות השמורות כדי שלא יהיה ספק בזמן שמחלקים את הברכות ואחרי ששקלתי שמה בצד ובזמן שצריך לאכול מהמצות אני פשוט לוקחת את מה שבצד כולל את הכזית של האפיקומן? או שאני חייבת מה3 מצות שבקערה כי אנחנו לא נדע כמה זה כזית לפי העין תודה

תשובה

שלום וברכה

עורך הסדר יקח דווקא מהמצות של הקערה וכל שאר המסובין ראוי להכין להם בשקיות כזיתים כפי הצורך וליל הסדר יוסיף לכל אחד חתיכה קטנה של מצה מהקערה.

מאחר ושקלתם את הכיזית לפני החג תוכלי לשער איזה גודל של מצה צריך לקחת ממצות הקערה.