חנוכה
באנו חושך לגרש: יהודים שמסרו נפשם להדליק חנוכייה
היו תקופות שבהן היה ממש לא פשוט לקיים מצוות. למרות זאת, יהודים במחנות ובגטאות, מסרו את נפשם כדי לזכות במצוות הדלקת נרות חנוכה. צפו בתמונות מעוררות השראה מלפני השואה, בשואה ואחריה. היום מלפני 75 שנים
- הידברות
- פורסם כ"ב כסלו התשע"ה

בפרספקטיבה של לפני 75 שנה: היו זמנים בהיסטוריה של עם ישראל, שבהם היה ממש לא פשוט לקיים תורה מצוות. למרות זאת, יהודים חירפו את נפשם כדי לחגוג את חגי ישראל, בהם גם חג החנוכה. כמו כן, יהודים רבים הוכיחו את גבורתם באותם ימים. כזה הוא למשל הסיפור העומד מאחורי החנוכייה של משפחת מנסבך (תמונות בהמשך).
בחנוכה ה'תרצ"ג (1932), ערב הבחירות שהעלו את היטלר לשלטון, צילמה רחל, אשתו של הרב ד"ר עקיבא פוזנר, את מנורת החנוכה שבביתם על רקע הבניין שממול המקושט דגלים נאציים. הרב ד"ר עקיבא פוזנר, היה בעל תואר ד"ר לפילוסופיה מטעם אוניברסיטת הלה-ויטנברג וכיהן משנת 1924 ועד 1933 כרבה האחרון של הקהילה היהודית בקייל, גרמניה. מכתב גלוי שפרסם הרב פוזנר בעיתונות המקומית, המוחה נגד המודעות הראשונות שנתלו בעיר בנוסח "ליהודים הכניסה אסורה", הביא לזימונו לויכוח פומבי על ידי יו"ר סניף המפלגה הנאצית בעיר. הוויכוח התקיים תחת משמר משטרתי כבד וזכה לפרסום בעיתונות המקומית למחרת.
עם התגברות המתיחות והאלימות בעיר נענה הרב להפצרת בני קהילתו לברוח עם רחל ושלושת ילדיהם ולעשות את דרכם לארץ ישראל, אך בטרם עזב את העיר שכנע את בני הקהילה לעזוב גם הם, ומרביתם ברחו לארצות הברית ולארץ ישראל. עד היום, צאצאי המשפחה מגיעים מדי שנה ליד ושם לקחת את המנורה, כדי להדליק בה נרות במהלך חג החנוכה ומחזירים לאחר החג.
אז רגע לפני שמתכנסים להלדקת החנוכייה - בואו נקבל השראה מיהודים שמסרו נפש לקיים את המצווה.



















תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212