בריאות ותזונה

המחקר מאשר: קפה הוא אכן משקה החיים

מחקר חדש בדק 215,000 אנשים ממוצאים אתניים שונים, ומצא כי שתייה קפה – אפילו נטול קפאין – מפחיתה את הסיכון למוות ב-12 עד 18 אחוזים

  • י"ז תמוז התשע"ז
(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

בארצות מסוימות, הקפה נקרא 'משקה החיים'. יותר ויותר, מחקרים מדעיים מגבים את השם הזה. הקפה אולי אינו מחיה מתים (למרות שלא מעט אנשים מוכנים להעיד שיש לו אפקט דומה עליהם...) אבל הוא בהחלט מזוהה עם תוחלת חיים ארוכה יותר.

מחקר חדש של אוניברסיטת דרום קליפורניה מספק את ההוכחה האחרונה בתחום. המחקר השתמש בנתונים שנאספו על ידי מחקר רב-אתני בשיתוף אוניברסיטת הוואדי ובית הספר לרפואה קאק. המחקר עקב אחרי הרגלים של 215,000 אנשים מרחבי העולם, והוא נחשב לאחד המחקרים הסוקרים אוכלוסייה מגוונת במיוחד כדי לגלות גורמי סיכון העלולים להביא לסרטן.

על בסיס נתוני המחקר, מצאו החוקרים של אוניברסיטת דרום קליפורניה כי קפה מזוהה עם סיכון נמוך יותר למוות ממחלות לב, מסרטן, משבץ, מסוכרת וממחלות כליה ומחלות דרכי הנשימה – אצל אפרו-אמריקנים, אצל יפנים אמריקאים, אצל היספנים ואצל לבנים.

אנשים שצרכו ספל קפה אחד ביום הפחיתו את הסיכון שלהם למות מכל מחלה ב-12 אחוזים אלה שצרכו 2-3 ספלי קפה ביום הפחיתו את הסיכון שלהם ב-18 אחוזים. אחד הממצאים המעניינים היה שהקשר החיובי בין קפה ותוחלת החיים היה נכון בין אם הנחקרים שתו קפה רגיל או קפה ללא קפאין, מה שמוכיח שהתועלת אינה קשורה לקפאין דווקא.

"אנחנו לא יכולים לומר ששתיית קפה תאריך את החיים שלך", אומרת פרופסור ורוניקה סטיאוואן, מובילת המחקר. "אבל אנחנו יכולים בהחלט לראות קשר. אז אם אתם אוהבים קפה – לבריאות! ואם עד היום לא שתיתם קפה, אולי כדאי לכם להתחיל".

המחקר הוא הגדול מסוגו שבודק את השפעת הקפאין גם על אנשים שאינם לבנים ממוצא אירופי. "העובדה שהדפוס המגן של הקפה מופיע בקרב אוכלוסיות שונות נותן תמיכה ביולוגית חזקה יותר לטיעון שקפה טוב עבורך בין אם אתה שחור או לבן, היספני או אסייתי", אומרים החוקרים. 

תגיות:קפהבריאות

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה