בריאות ותזונה
מחקרים מצאו: המשקה הזה פותח סתימות בעורקים ומציל את הלב
מחקרים מצביעים על סגולות יוצאות דופן של המיץ האדום – מהפחתת לחץ דם ועד ניקוי כלי דם. אבל יש גם כוכבית
- יצחק איתן
- פורסם כ"א אייר התשפ"ה

בעולם שבו מחלות לב הן מהגורמים המובילים לתמותה, לא מפתיע שחוקרים מחפשים פתרונות טבעיים שיכולים להילחם בתופעה. אחד מהם מגיע דווקא מהטבע – פרי הרימון. מתברר שמיץ הרימונים, מעבר לטעמו העז והייחודי, עשוי לסייע להפחתת רובד טרשתי בעורקים ולשפר מדדים חשובים בבריאות הלב.
מחקר קליני שנערך לאחרונה בקרב מטופלים עם היצרות בעורקי הצוואר גילה ששתייה יומית של מיץ רימונים הובילה לירידה של כ־30% בעובי הרובד הטרשתי – לעומת עלייה של 9% בקבוצת הביקורת. עוד נמצא כי לאחר שנה של צריכת מיץ רימונים, נרשמה ירידה בלחץ הדם הסיסטולי בשיעור של כ־12%.
מה הסוד שמאחורי הפרי? רימונים עשירים בנוגדי חמצון עוצמתיים – פוליפנולים, טאנינים ואנתוציאנינים – שמסייעים בניטרול תהליכי חמצון מזיקים בכלי הדם. בנוסף, המיץ תורם לשיפור זרימת הדם, הפחתת דלקת ואף עשוי לשפר ביצועים גופניים וזיכרון.
למרות כל היתרונות, חשוב לציין שלא מדובר בפתרון קסם. סקירה מ־2019 הצביעה על כך שההשפעה של הרימון על רמות הכולסטרול אינה חד־משמעית. יתרה מזאת, מיצים תעשייתיים רבים מכילים תוספת סוכר שמבטלת את האפקט הבריא – לכן חשוב לבחור מיץ טבעי 100% ללא תוספות.
גם מינון וסוגיית השימוש התרופתי אינם עניין של מה בכך. מיץ רימונים עלול ליצור אינטראקציה עם תרופות מדללות דם, סטטינים ותרופות אחרות שמתפרקות בכבד. לכן, אנשים הנוטלים תרופות באופן קבוע – ובמיוחד מדללי דם – חייבים להתייעץ עם רופא לפני התחלת שתייה יומית של המיץ. בשורה התחתונה, מיץ רימונים עשוי לתרום לבריאות הלב – אך כמו כל דבר, חשוב לצרוך אותו במידה ומתוך ידע והכוונה מקצועית.