בריאות ותזונה
נטלה מגנזיום למשך חצי שנה - זה מה שקרה לה
לא פנתה לרופא, לא שינתה את שגרת חייה – רק הוסיפה אבקת מגנזיום. היא לא ציפתה לתוצאה הזו
- יצחק איתן
- פורסם ט"ז אייר התשפ"ה

דניאל סיניי, כתבת לייפסטייל, החליטה לבדוק האם תוסף מגנזיום יכול לסייע לבעיית השינה שממנה סבלה לאורך שנים. לדבריה, לא פנתה לרופא, לא שינתה את שגרת חייה – רק הוסיפה אבקת מגנזיום כטקס קבוע לפני השינה. היא לא ציפתה לנס, אך כבר בלילה הראשון הרגישה שינה עמוקה יותר, ובתוך זמן קצר הבחינה בירידה בתדירות ההתעוררויות. "ציפיתי לשיפור קטן", כתבה, "אבל קיבלתי שינוי מקצה לקצה".
בניגוד לרבים שנוטלים כמוסות מגנזיום, סיניי בחרה להשתמש באבקה מסיסה במים. הדיאטנית איימי דיוויס מסבירה כי לאבקה יתרון – היא מתמוססת מהר יותר, נספגת בגוף ביעילות, וניתנת להתאמה לפי הצורך. השיפור בשינה היה רק ההתחלה: סיניי, שמתמודדת עם בעיות קשב וריכוז ונוטלת תרופה יומית, הצליחה להפחית את המינון שלה ב-10 מ"ג. "לא ציפיתי לזה בכלל – אבל זה קרה", כתבה.
לפי ד"ר ג'ייקוב טייטלבאום, מגנזיום מסייע לגוף להירגע, תומך בייצור מלטונין, משחרר שרירים ומפחית סטרס. הוא גם מעודד ייצור נוירוטרנסמיטורים כמו GABA, שתורמים לרגיעה כללית. לדבריו, רבים סובלים מחוסר במגנזיום בלי לדעת זאת – והתוסף יכול להשפיע על מגוון רחב של תסמינים, החל מעייפות ועד מתח נפשי.
הכמות היומית המומלצת למבוגרים היא עד 350 מ"ג ביום, למעט מקרים שבהם הרופא קובע אחרת. תופעות לוואי נדירות כוללות כאבי בטן או שלשולים, ובמיוחד חשוב שחולי כליות יתייעצו לפני נטילה.
"זה לא פתר את כל הבעיות שלי", סיכמה סיניי, "אבל עזר לי לישון טוב יותר – ובסוף, זה שינה גם את הימים שלי".