בריאות ותזונה
"לא חייבים להגיע לניתוח": הקרדיולוג שמסביר איך שינוי קטן בתזונה מציל חיים
אלפי ישראלים מאבדים את חייהם מדי שנה בעקבות מחלות לב – אבל מומחה בעל שם עולמי טוען שהפתרון יכול להתחיל מהצלחת שלכם
- יצחק איתן
- פורסם י"ד אייר התשפ"ה

כשהלב מאותת – זה לרוב כבר מאוחר מדי. מחלות לב נחשבות לאחת המחלות הקטלניות בעולם, אך לא כולם מודעים לכך שהתזונה היומיומית שלנו ממלאת תפקיד מכריע בהתפתחותן. ד"ר פיליפ אובדיה, קרדיולוג מוערך ומחבר רב-המכר הבינלאומי Stay Off My Operating Table, מדגיש כי אפשר לשנות את העתיד הבריאותי באמצעות החלטות פשוטות אך משמעותיות באכילה.
"הבעיה היא שאנחנו מחכים לסימפטומים – במקום למנוע אותם מראש", אומר ד"ר אובדיה. לדבריו, הרגלי תזונה נפוצים כמו צריכת סוכרים מעובדים, מאפים תעשייתיים, שמנים מזוקקים ושתייה ממותקת – מובילים למצב דלקתי כרוני בגוף, שעלול לפגוע בכלי הדם ולהוביל למחלת לב.
על פי נתוני הלמ"ס, למעלה מ-13,000 ישראלים מתים מדי שנה ממחלות לב ושבץ. הנתון הזה מטריד במיוחד כשמבינים שחלק מהנפטרים לא היו בעלי רקע גנטי בעייתי – אלא פשוט אכלו בצורה לא מאוזנת במשך שנים.
ומה ד"ר אובדיה מציע כתחליף? מעבר לתזונה מבוססת מזון טבעי, לא מעובד, עם דגש על ירקות טריים, אגוזים, קטניות, שמן זית כתית מעולה ודגים שומניים כמו סלמון וסרדינים. אלו מספקים חומצות שומן חיוניות – בעיקר אומגה 3 – שמסייעות בהפחתת דלקת ושיפור תפקוד הלב.
"במקום להגיע לניתוח מעקפים, עדיף לבחור בשינוי פשוט, שנמצא בהישג יד של כל אדם", הוא מסכם.