חדשות בעולם

80 שנים לאחר מלחמת העולם השנייה: הקהילות היהודיות מדווחות על אנטישמיות חסרת תקדים

שבע הקהילות היהודיות בגדולות בעולם מדווחות על עלייה חדה באירועים אנטישמיים. בשנת 2024 נרשם זינוק של 324.8% בתקריות אנטישמיות שמקורן בשמאל הקיצוני

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

במדינות המערב מציינים היום (רביעי) 80 שנה לסיום מלחמת העולם השנייה והניצחון על הנאצים. בתוך כך, שבע הקהילות היהודיות הגדולות בעולם מדווחות על אנטישמיות גלובלית חסרת תקדים.

צוות "המשימה למאבק באנטישמיות", של שבע הקהילות היהודיות, פרסם את הדו"ח השנתי הראשון שלו, ובו נתונים המראים עלייה משמעותית בתקריות אנטישמיות בקהילות הגדולות מחוץ לישראל.

הדו"ח מציג עליות דרמטיות הן במספר הכולל של אירועים אנטישמיים, והן במספר האירועים ביחס לגודל האוכלוסייה. בארגנטינה, אוסטרליה, קנדה, צרפת, גרמניה, בריטניה וארצות הברית נרשמה עלייה, בין היתר, בהשפעת הטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר 2023 בישראל.

בשנת 2024 דיווחה אוסטרליה על עלייה דרמטית של 317% במספר מקרי האנטישמיות, בעוד שבארצות הברית נרשמה עלייה של 5%, עדות להשפעתה המתמשכת של מתקפת ה-7 באוקטובר. בנוסף, נתונים ראשוניים של מדינות החברות ב־J7, ובהן קנדה וגרמניה, מצביעים על כך שמקרי האנטישמיות המשיכו לעלות או נותרו ברמות גבוהות היסטורית.

 בין השנים 2021 ל־2023, חלה עלייה במקרי האנטישמיות בשיעור של 11% באוסטרליה, 23% בארגנטינה, 75% בגרמניה, 82% בבריטניה, 83% בקנדה, 185% בצרפת ו־227% בארצות הברית.

שיעור התקריות האנטישמיות ביחס למספר היהודים באוכלוסייה הגיע לרמות מדאיגות, דבר המעיד על פגיעות הולכת וגוברת של הקהילות היהודיות ברחבי העולם. בגרמניה, בשנת 2023, נרשמו למעלה מ־38 תקריות אנטישמיות לכל 1,000 תושבים יהודים. בריטניה דורגה שנייה עם 13 תקריות לכל 1,000 יהודים.

הדו"ח מצביע גם על מגמות משותפות במדינות ה־J7: עלייה בתקריות אנטישמיות אלימות, פגיעה חוזרת במוסדות יהודיים – בהם בתי כנסת, בתי ספר ומרכזים קהילתיים; הסלמה בשנאה מקוונת; תחושת אי ביטחון הולכת וגוברת שגורמת לחלק מהיהודים להסתיר את זהותם; וכן אוזלת יד מצד הרשויות באכיפת החוק על אלו המעורבים באלימות אנטישמית או בתמיכה בטרור נגד מדינת ישראל.

בדו"ח נסף, שהוכן על-ידי "המרכז לחקר האנטישמיות" של "התנועה למאבק באנטישמיות", נמצא כי בשנת 2024 דווחו ותועדו ברחבי העולם 6,326 תקריות אנטישמיות - זינוק דרמטי של 107.7% לעומת שנת 2023, שבה דווחו ברחבי העולם 3,046 תקריות אנטישמיות. לשם ההשוואה, בשנת 2022 דווחו בעולם 1,921 תקריות אנטישמיות. מחברי הדו"ח מדגישים כי מדובר רק בתקריות שדווחו בשנת 2024 ולכן המספר האמיתי גבוה יותר.

לפי הדו"ח, שנת 2024 התאפיינה בעיקר בהתפשטות אנטישמיות המזוהה עם אידיאולוגיית השמאל הקיצוני, במיוחד באקדמיה, בקרב פעילים ובמרחב הדיגיטלי. מונחים כמו "קולוניאליזם מתנחלי", "אפרטהייד ישראלי" ו"רצח עם", שימשו לעיתים קרובות כדי לערער על הלגיטימציה של הזהות היהודית ושל מדינת ישראל.

אנו בעיצומה של מערכה גורלית מול איראן. הכניסו לביתכם הגנות רוחניות עם שלושת סודות ההגנה > לחצו כאן או חייגו 073-222-1212

תגיות:אנטישמיותמלחמת העולם השנייה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

זה אפשרי - הרב יצחק פנגר

55לרכישה

מוצרים נוספים

ארכיאולוגיה תנ"כית ד' - הרב זמיר כהן

סידור לבת ישראל

השקט שלפני המבול – קומיקס - צבי יחזקאלי

המדריך המלא לנישואין מאושרים - הרב זמיר כהן (2 כרכים)

כף החיים - הרב חיים פלאג'י

מדי שבת - דרשות שבת מפי הרב מאיר מאזוז

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה