בריאות ותזונה
שמים קינמון בעוגה או בקפה? כדאי שתקראו את זה
הוא הפך לאחד מתוספי התזונה המבוקשים, בזכות השפעתו האפשרית על איזון רמות הסוכר בדם, אבל יש דבר אחד שאתם לא יודעים על קינמון
- יצחק איתן
- פורסם ו' אייר התשפ"ה

הקינמון כבר מזמן לא רק תבלין שמוסיף טעם לעוגה – הוא הפך לאחד מתוספי התזונה המבוקשים, בזכות השפעתו האפשרית על איזון רמות הסוכר בדם, תמיכה בבריאות הלב והפחתת דלקות. אך כעת מתפרסם מחקר חדש שמבקש להזהיר מפני השימוש בו כתוסף במינון גבוה, במיוחד עבור אנשים הנוטלים תרופות קבועות.
המחקר, שפורסם בכתב העת המדעי Food Chemistry, מתמקד בתרכובת הפעילה שבקינמון – "צינמלדהיד". החוקרים מסבירים כי מדובר בחומר שעשוי להשפיע על הדרך בה הגוף מפרק תרופות מסוימות. אמנם צריכה רגילה של קינמון כתבלין נחשבת בטוחה, אך נטילה של תוספי תזונה מרוכזים עלולה לגרום לבעיות בריאותיות בקרב אנשים הסובלים ממצבים רפואיים כרוניים כמו לחץ דם גבוה, סוכרת או דיכאון.
החוקרת שבנה חאן מציינת כי "תוספי תזונה לא נועדו לריפוי או לטיפול במחלות, ולכן חשוב להתייעץ עם רופא לפני שמתחילים ליטול תוסף כזה לצד תרופות". לדבריה, למרות הפופולריות הגוברת, מדובר בתחום שדורש זהירות – במיוחד כשמדובר באנשים שנוטלים תרופות על בסיס יומיומי.
אחד ממובילי המחקר, ביל גורלי, הדגיש כי נכון לעכשיו מדובר בהערכה מבוססת, אך לא סופית. לדבריו, "אנו יודעים שלצינמלדהיד יש פוטנציאל להשפיע על קולטנים בגוף ולשנות את תגובת התרופות, אבל נדרשים מחקרים קליניים נוספים כדי להבין את מלוא ההשפעה".
ולמרות האזהרות, החוקרים מבקשים להרגיע: שימוש בקינמון בבישול ביתי או הוספה של כפית קטנה לקפה אינו מהווה סכנה, וגם שמן קינמון שבשימוש חיצוני במוצרי טיפוח נחשב בטוח לחלוטין. הבעיה מתחילה כשצורכים את החומר בריכוזים גבוהים וללא פיקוח רפואי.