בריאות ותזונה

לא תאמינו, אבל הדיאטנית ממליצה לאכול את הפרי הזה עם הקליפה

מרבית האנשים נוהגים לקלף את הקיווי ולהותיר מאחור את הקליפה החומה, אך הדיאטנית הקלינית מירנדה גלאטי ממליצה לאכול אותה. ברשת לא מתלהבים

אא

כשחושבים על קיווי, לרוב מתמקדים בפרי הירוק והעסיסי שבתוכו, אבל מסתבר שגם לקליפה השעירה יש לא מעט יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר. מעבר להיותה עשירה בסיבים תזונתיים, הקליפה מספקת חיזוק למערכת החיסון ותורמת לשיפור תהליכי העיכול.

מרבית האנשים נוהגים לקלף את הקיווי ולהותיר מאחור את הקליפה החומה, אך הדיאטנית הקלינית מירנדה גלאטי ממליצה דווקא לאכול אותה: "הקליפה של הקיווי אולי לא נראית מושכת, אבל היא אכילה לחלוטין ועמוסה בסיבים", היא מסבירה. אכילת הקליפה מעלה את כמות הסיבים בפרי בכמעט 50%, מה שיכול לסייע במניעת עצירות, שיפור חילוף החומרים והגברת תחושת השובע. חשוב לציין כי ברשת לא ממש התלהבו מהרעיון וגולשים רבים כתבו שלא יעזו לאכול את הקליפה.

נתוני Harvard Health מצביעים על כך שהאמריקאים צורכים בממוצע רק מחצית מכמות הסיבים היומית המומלצת – אכילת קיווי שלם עם קליפה היא דרך פשוטה לגשר על הפער. לדוגמה, 100 גרם קיווי ללא קליפה מכילים כ-2.1 גרם סיבים, בעוד שקיווי עם קליפה מספק כ-3.5 גרם סיבים.

ומה לגבי העיכול? לדבריה, חלק מהאנשים עשויים לחוות מעט אי נוחות בהתחלה, אך לרוב מדובר בתגובה זמנית לעלייה בצריכת הסיבים. ההמלצה היא להוסיף את הקליפה לתפריט בהדרגה, ולוודא שאתם שותים מספיק מים לאורך היום.

פרט לסיבים, קליפת הקיווי עשירה בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים שתורמים לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה על העור. ויטמינים C ו-E שנמצאים בפרי עוזרים להפחתת תהליכי דלקת ולמניעת נזקי חמצון.

תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212

תגיות:בריאותתזונהפירותקיווי

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מארז ספרי הרב זמיר לפסח

249לרכישה

מוצרים נוספים

מבצע! הגדה של פסח - הרב יצחק יוסף

מארז ספרי בריאות ותזונה

קערת סימנים לפסח לבנה

הגדה של קופלה

כיסוי פסח סטן וכיסוי אפיקומן

מארז פסח לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה