מעניין
שמה טיפות עיניים ואז גילתה: מדובר בדבק ציפורניים
אישה מארה"ב טעתה בזיהוי, מה שכמעט נגמר באסון. מה צריך לדעת רגע לפני שמוציאים טיפות עיניים מהתיק?
- יצחק איתן
- פורסם ט"ז אדר התשפ"ה

מקרה מצמרר: אישה מארה"ב שניסתה לשים טיפות עיניים לא הבחינה כי שמה בטעות דבק ציפורניים. הדבר הוביל לסכנת אובדן ראייה והיא ניצלה בנס.
האישה, ששמה לא פורסם, חשה באי נוחות בעיניה והחליטה להשתמש בטיפות עיניים להקלה. למרבה הצער, היא שלפה בטעות בקבוקון דבק ציפורניים שהיה בארנקה, וטפטפה ממנו לעינה. מיד לאחר מכן חשה בכאב עז, ועינה נסגרה לחלוטין. היא הובהלה לבית החולים, שם הצליחו הרופאים, לאחר מאמצים רבים, לפתוח את עינה ולהציל את ראייתה.
זהו לא המקרה הראשון שבו אנשים מתבלבלים בין טיפות עיניים לדבק. ב-2013, לי מיי פנג, סטודנטית בת 22 מסין, טפטפה בטעות דבק ציפורניים לעינה במהלך נסיעה ברכבת. היא נאלצה להמתין עד הגעתה ליעד כדי לקבל טיפול רפואי, אך למרבה המזל החלימה לחלוטין.
במקרה נוסף, קטי גיידוס מפלורידה טפטפה בטעות דבק מגע לעינה לאחר שגרגיר אבק חדר לעינה. בשל ראייתה המטושטשת, ביקשה עזרה מאדם זר, שהגיש לה בטעות דבק במקום טיפות עיניים. גם היא נאלצה לעבור טיפול רפואי מורכב כדי לפתוח את עינה.
מעבר לסכנת הבלבול בין מוצרים, קיימות גם סכנות בשימוש בטיפות עיניים נגועות. ב-2023, דווח בארה"ב על מקרים של אובדן ראייה ואף מקרי מוות כתוצאה משימוש בטיפות עיניים שנגועו בחיידק עמיד לתרופות. החיידק הדביק 81 אנשים, מתוכם ארבעה מתו ו-14 איבדו את ראייתם.
כדי למנוע מקרים דומים בעתיד, ממליצים הרופאים על דרכי המניעה האלה: אחסון נפרד - לשמור מוצרים שונים באריזותיהם המקוריות ובמקומות נפרדים; בדיקה לפני השימוש: לוודא את תווית המוצר לפני השימוש, במיוחד כאשר מדובר במוצרים דומים; ולסיום - זהירות יתרה: במקומות עם תאורה חלשה או כאשר הראייה מטושטשת, יש להימנע משימוש במוצרים רגישים.
מופעים, חוגים וסרטים בעולם הילדים. הצטרפו וקבלו קופון של 100 ש"ח >>