ניהול הבית
5 כללים לבית שמסודר תמיד (גם עם ילדים)
כיצד לשמור על סדר בבית גם כשיש ילדים קטנים? קבלו 5 טיפים שיקלו עליכם את המשימה ה(כמעט)בלתי אפשרית
- הידברות
- פורסם י"א אדר התשפ"ה

כשיש ילדים קטנים בבית, לשמור על הסדר מרגיש כמו משימה בלתי אפשרית, או לפחות – מאתגרת. הקושי נובע לא רק מהבלגן שנוצר – אלא בגלל הזמן המוגבל שיש לנו להתמודד איתו ועם המטלות השונות. עם זאת, ליקטנו עבורכם כמה עצות שיעזרו לכם לשמור על בית מסודר ונטול כאוס, גם כשיש ילדים בבית.
הגדרת גבולות ברורים לכל דבר
הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא להגדיר לכל פריט בבית מקום קבוע. כשיש ילדים, כל מקום בבית יכול להפוך בקלות לפינת בלגן. אם נקפיד להקדיש מקום ייחודי לכל פריט (צעצועים, בגדים, ספרים ועוד), יהיה קל יותר לשמור על הסדר. כשהילדים יודעים איפה נמצא כל דבר, הם יוכלו לשים את הדברים במקום אחרי השימוש, מה שיקל עליכם לשמור על הבית מסודר לאורך זמן.
בנוסף, כדאי לוודא שכל פריט בבית נמצא במקום שנגיש לילדים. כך, גם כשהם מתחילים לקחת אחריות על הדברים שלהם, הם לא ירגישו תסכול כשהם צריכים למצוא מקום לשים את הצעצועים או הבגדים.
ניצול זמני ההמתנה
חלק מהזמן שאנחנו שוהים בבית – בין אם זה בישיבה מול הטלוויזיה או בזמן ההמתנה לארוחת ערב – הוא זמן שמתבזבז. למה לא לנצל אותו להשלמת משימות קלות כמו סידור מגרות, ערמות כביסה, סידור שולחן או סידור נעליים בכניסה לבית? אפשר גם לערב את הילדים בזמן כזה, למשל על ידי ארגון הצעצועים המפוזרים במשך חמש דקות.
שימוש באלמנטים דקורטיביים גם לניצול מקום
יש המון פריטים דקורטיביים שיכולים לשמש גם כשטחי אחסון יעילים. לדוגמה, אפשר להשתמש בסלים קלועים לאחסון שמיכות, צעצועים, מגזינים או חפצים קטנים בסלון או בחדר השינה. הדומים עם שטח אחסון יכולים לשמש גם כמקום ישיבה וגם כמקום לאחסון בובות, מצעים או ספרים. צנצנות זכוכית עם מכסה מושלמות למטבח (לאחסון קטניות ותבלינים), לאמבטיה (לאחסון צמר גפן וסבונים) ואפילו לפינת העבודה (לאחסון עטים ופתקים). כך אתם לא רק מסדרים את הבית, אלא גם נותנים לו מראה חדש ומרענן.
שיטת הסידור בחמש דקות
נצלו 5 דקות בלבד כדי לארגן ולסדר את המקום שאתם נמצאים בו. לדוגמה, כשהילד מכין שיעורי בית, נצלו את הזמן להחזיר כמה צעצועים למקום או לעבור על שולחן העבודה ולסדר אותו. לא צריך להקדיש זמן רב, ועם הזמן תראו את התוצאות – הבית מתחיל להיות הרבה יותר מסודר.
השקיעו בתכנון יומיומי של מטלות הבית
סדר בבית יכול להפוך למציאות אם תלמדו לתכנן נכון. אם תחלקו את מטלות הבית במהלך השבוע בצורה נכונה, יהיה לכם הרבה יותר קל לשמור על הבית מסודר. לדוגמה, תוכלו להקדיש יומיים בשבוע לניקיון הבית, יום נוסף להחלפת מצעים ולכביסה של מגבות, וכך תימנעו הצטברות של משימות שיכולות להחמיר את הבלגן.
כדאי גם לנצל את הזמן המשותף עם הילדים כדי לשתף אותם בעבודות הבית. כל ילד יכול לקחת חלק במטלות השוטפות, וכך לא רק שתשמרו על הבית מסודר, אלא גם תחנכו את הילדים לערכים של אחריות ושיתוף פעולה.